Man kan godt dyrke intensivt – og alligevel gøre noget for naturen

BL-medlem Ole Christiansen vil i dialog med folk i byen for at fortælle om, hvad der egentlig sker ude på landet

naturstriber

Landmand Ole Christiansen er blevet om ikke Danmarks-berømt så i hvert fald Sjællands-berømt for sine blomsterstriber.

Til Maskinbladet fortæller han nu om projektet ”Sjælland Summer”. Her blomstrer en blanding af bl.a. honningurt, hjulkrone, boghvede, lucerne samt flere kløverarter og solsikker på forskellige tidspunkter.

”EU siger til alle europæiske landmænd, at de skal gøre noget for miljøet, altså nogle miljøfokusområder. Så kan jeg som intensiv, konventionel landmand lige så godt benytte nogle steder, der er uhensigtsmæssige for mig at dyrke effektivt med store maskiner, og så give dem til de her blomsterstriber”, lyder det fra Ole Christiansen, som har udlagt blomsterenge og striber på flere af sine ejendomme i Solrød Kommune.

”Jeg vil godt som landmand i dialog med folk i byen for at fortælle om, hvad det egentlig er, vi gør ude på landet. Vi er intensive, vi er dygtige, vi dyrker en masse fødevarer, men vi gør faktisk også noget for naturen. Det er det her et eksempel på. Her er så meget natur omkring de her striber, så man ikke drømmer om det – og dialogen, den vil jeg meget gerne have”, forklarer han.

Du kan se hele interviewet med Ole Christiansen på Maskinbladets hjemmeside HER. I artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER kan du læse mere om landmand Ole Christiansen – der naturligvis er medlem af Bæredygtigt Landbrug.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.