”Jeg tror, der bliver travlt ved udgangsdøren for det økologiske markbrug!”

Landmand og BL-bestyrelsesmedlem Niels Hauge Mikkelsen ændrer strategi på økologidelen efter skærpede regler om brug af konventionel gylle

Niels Hauge Mikkelsen

”Det er for tidligt at konkludere på, om jeg helt kommer til at droppe økologien. I første omgang skal jeg opfylde nogle forpagtningskontrakter med kommunen. Jeg tror, der bliver travlt ved udgangsdøren for det økologiske markbrug!”

Sådan lyder det fra landmand Niels Hauge Mikkelsen, som også er bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, til Landbrugsavisen.

Her fortæller fynboen – som hidtil har haft både økologisk og konventionel planteavl – at han nu ændrer strategi på økologidelen på grund af de kommende skærpede regler for brug af konventionel gylle til økologiske afgrøder.

”Fra og med den nye dyrkningssæson vil jeg ikke dyrke økologisk vintersæd, og jeg vil heller ikke have nyudlæg af økologisk frøgræs. Det vil ganske enkelt ikke kunne betale sig længere”, fortæller han.

Du kan læse mere om Niels Hauge Mikkelsens beslutning i Landbrugsavisens omtale HER.

Forleden fortalte landbrugsinspektøren på Krenkerup Gods, hvorfor det store og historiske lollandske gods netop har droppet økologien. Dén historie kan du blive klogere på i linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.