Vi har en pligt til at producere mange fødevarer

At foreslå udtagning af god landbrugsjord og neddrosling af fødevareproduktion her til lands er intet mindre end uanstændigt

Peter Kiær 2 hos BL

Af Peter Kiær, formand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

Det er netop kommet frem, at ikke færre end 155 mio. børn nu sulter på denne klode – og at problemet er mangedoblet under coronakrisen.

Der er således en god grund til, at FN’s fødevareorganisation FAO overfor landbrugslande som Danmark har indskærpet, at vi har en forpligtigelse i forhold til det internationale samfund til at opretholde en stor fødevareproduktion.

At foreslå udtagning af god landbrugsjord og neddrosling af fødevareproduktion her til lands – sådan som vi hører fra venstrefløjen under de igangværende hjemlige landbrugsforhandlinger – er derfor intet mindre end uanstændigt. Fagligt giver det i øvrigt heller ingen mening. Og det er noget af en luksusholdning at have i en del af verden, hvor vi vælter os i mælk og honning og andet godt og aldrig har problemer med at købe de ønskede varer i butikkerne.

Vi producerer mad til 15 mio. mennesker i dette lille land, og selv om ingen af varerne eksporteres direkte til de fattigste egne af verden, vil også en reduktion af den store danske produktion resultere i en større international efterspørgsel efter mad – og dermed gøre det decideret umuligt at skaffe fødevarer nok til de hungersnød-ramte områder.

Vi har en pligt til at gøre noget af det, vi er bedst til i Danmark. Og det er at producere madvarer.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse dagblade samt i landbrugspressen, du kan eksempelvis læse Maskinbladets onlineudgave via linket HER).

3 kommentarer til “Vi har en pligt til at producere mange fødevarer”

  1. Finn Christensen

    Det ku’ jo også være, at udledningerne stammer fra spildevand fra de kommunale rensningsanlæg. Både det, der løber igennem og uden om. Det tyder de store mængder fosfor på.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept statistics cookies to watch this video.