Usikkerhed om rammevilkår skaber dødvande på markedet

Ejendomsmæglere melder om flere trusler mod landbruget end nogensinde tidligere, hvilket skaber betænkeligheder hos køberne

Gård - Jørgen Brønd

Hvis nogen skulle være i tvivl, er der stadig brug for – som Bæredygtigt Landbrug gør – at kæmpe for bedre rammevilkår i dansk landbrug:

Landbrugsforhandlingerne på Christiansborg skaber frygt for endnu flere kvælstofreduktioner.

Udtagning af landbrugsjord nævnes igen og igen af både meningsdannere og beslutningstagere som et klimavirkemiddel.

Diverse kommuner er i gang med restriktioner og tiltag, der skal beskytte grundvandet – men som næppe gør andet end at stække landbruget.

Og så er hektarstøtten minsandten også på vej nedad som følge af den nye landbrugsreform i EU-regi.

Usikkerheden fylder i landmændenes hoveder

Trusler er der nok af for den moderne danske landmand. Og desværre påvirker det ejendomsmarkedet med dødvande til følge. Det skriver Landbrugsavisen.

Usikkerheden om landbrugets fremtidige rammevilkår fylder således markant i hovederne på landmænd, som overvejer at købe landbrug, fortæller diverse ejendomsmæglere.

”Jeg har været 40 år i branchen, og i den tid er masser af sorte skyer trukket op over landbruget og er alligevel endt med at drive forbi. Men med alt det, vi ser nu, må jeg sige, at der samlet set er flere trusler mod landbruget, end jeg nogensinde har oplevet”, siger ejendomsmægler Erling Bøndergaard fra Landbrugsmæglerne.

Ingen kender betingelserne

Usikkerheden i markedet er også det, Hans W. Henriksen, direktør og ejendomsmægler i Landbogruppen Nord, hæfter sig ved.

“Der er dødvande her og nu, men jeg ved, at mange købere sidder med store spørgsmål: Hvad sker der? De er både optaget af de nye kvælstofkort og af, hvad gennemførelsen af landbrugsreformen kommer til at betyde. Det er vi andre også, for det kan gøre meget for priserne. Falder støtten, kan det godt tage jordprisen med sig nedad”, siger Hans W. Henriksen.

Også han understreger, at det endnu ikke er noget, der ses i markedet.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top