Undskyld vi kører langsomt – men der er føde på vej ud til folket

Politikerne bør skrive sig bag øret, at reducerer de vores muligheder for at gøde afgrøderne tilstrækkeligt, kan vi ikke længere producere kvalitetsfødevarer

Niels Hauge Mikkelsen

Af Niels Hauge Mikkelsen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Granlyvej 39, 5592 Ejby

I den kommende tid vil både traktorer med kornvogne samt mejetærskere fylde lidt mere i trafikken.

Høsten er den årlige eksamen for enhver landmand, og nerverne er på højkant, fordi så meget står på spil hen over en meget kort tidshorisont, hvor vi er afhængige af ikke mindst fordelagtigt vejr. Selv har jeg netop høstet frøgræs men venter lige nu tålmodigt på, at også hveden bliver klar.

Vi landmænd vil prøve at tage så meget hensyn som muligt derude på vejene – men husk: Den tunge trafik er et sundhedstegn, der dokumenterer et både travlt og dejligt liv på landet, hvor vi producerer din mad. Vognene er fyldt med korn eller raps, der bliver til brød, øl eller snaps.

Politikerne bør skrive sig bag øret, at reducerer de vores muligheder for at gøde afgrøderne tilstrækkeligt, kan vi ikke længere producere kvalitetsfødevarer – og får måske igen som for år tilbage svært ved at sælge dansk korn til international brød- og ølproduktion. Også i en tid, hvor mange taler om behovet for mere plantebaseret mad, er det essentielt at stå fast på landbrugsfagligheden og dermed sikre den højest mulige kvalitet i disse fødevarer.

Så: Undskyld at vi kører lidt langsomt – men vi gør, hvad vi kan, for at bidrage til både den fælles mad- og valutakasse.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse dagblade, bl.a. Berlingske, Nordjyske, Fyens Stiftstidende samt Dagbladet Holstebro-Struer – du kan læse sidstnævntes hjemmesideversion via linket HER samt Effektivt Landbrugs onlineudgave HER).

1 kommentar til “Undskyld vi kører langsomt – men der er føde på vej ud til folket”

  1. Jørgen H. Poulsen

    Jeg troede kornet var for ringe til øl og brød, at I primært dyrker korn til foder?! Det er svært at blive klog på “erhvervet”, når I hele tiden ændre virkeligheden!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.