Undgå oversvømmelser – vedligehold vandløbene!

Helge Danneskiold-Samsøe, som er medlem af Bæredygtigt Landbrug og formand for foreningen Danske Vandløb, kommer med en opfordring efter de massive tyske oversvømmelser

vandløb-høj-vandstand

Det er muligt at forhindre oversvømmelser som dem, vi netop har set i Tyskland. Men det kræver, at politikerne sætter bedre vedligeholdelse af vandløb på dagsordenen. Vi har således brug for en ny vandløbslov.

Sådan lyder opfordringen fra foreningen Danske Vandløbs formand, godsejer Helge Danneskiold-Samsøe – som også er et aktivt medlem af Bæredygtigt Landbrug.

”Der bliver mere end nogensinde forsket i vandstrømninger, vandløb og afledning af vand, og jeg kan kun opfordre politikerne til at komme i arbejdstøjet. Der er mere end nogensinde før brug for nye metoder og systemer til vedligeholdelse af vandløb baseret på de senere års forskning på området”, siger Helge Danneskiold-Samsøe i en pressemeddelelse fra Danske Vandløb.

Du kan læse mere om sagen i Landbrugsavisens omtale HER samt i Maskinbladets artikel HER.

Derudover kan du læse et portræt af Helge Danneskiold-Samsøe fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER – hvor indehaveren af Øllingsøe Gods fortæller mere om bl.a. vandløbsområdet. Det gør han ligeledes i læserbrevet HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top