Regeringen begravede fornuften sammen med minkene

Kommunerne og Miljøstyrelsen skulle se at få stoppet kloakoverløb, der forurener vandmiljøet i storbyerne, frem for at bruge tiden på at syne øde farme

Asger Christensen2

Af Asger Christensen (V), medlem af Europa-Parlamentet

Forleden fik flere minkavlere beskeden om, at deres farme skal miljøtilsynes. På trods af, at minkene for længst er begravet – og for den sags skyld gravet op igen.

Ifølge lovgivning skal minkfarmene nemlig synes, selvom staldbygningerne i dag kun huser tomme bure. Beskeden kommer otte måneder efter, at regeringen slagtede hele minkbranchen.

Galimatias

Konkret skal miljøtilsynene dreje sig om miljøforhold, der ikke er direkte relateret til minkene. Det vil sige det tomme inventar og bure, der står tilbage. Det er helt galimatias.

Selv kommunen erkender, at vi kan antage, at de miljømæssige forhold som udgangspunkt er i orden. Men lovgivningen siger, at gårdene alligevel skal synes, selvom bedrifterne lukkede og slukkede i november sidste år.

Andre presserende opgaver…

Alt imens kommunerne planlægger at rejse rundt og se på tomme minkfarme, fosser kloakvand ud i havet i storbyerne hver gang, det regner lidt for meget. Kommunerne og Miljøstyrelsen skulle se at få stoppet kloakoverløb, der forurener vandmiljøet i storbyerne, frem for at bruge tiden på at syne øde farme.

For selvfølgelig skal vi gøre en indsats for miljøet. Men fornuften blev tydeligvis begravet sammen med minkene.

Bureaukratisk bøvl

I mine øjne er beslutningen om at syne tomme minkfarme noget bureaukratisk bøvl. Jeg håber, at miljøminister Lea Wermelin vil tage affære og bruge ressourcerne der, hvor det gavner vores miljø mest. For miljøet skal vi værne om.

Og så skal vi hjælpe vores hårdtarbejdende minkavlere og deres familier videre ved at få opgjort deres erstatning i en fart frem for at læsse papirarbejde af.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i landbrugspressen, du kan eksempelvis læse Effektivt Landbrugs netversion HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.