Grotesk: Miljøtilsyn på tomme minkfarme

Hvorfor skal der miljøtilsyn til, når farmen står tom, spørger tidligere minkavler i Holstebro

minkgaard-high-res

Offentlige myndigheder har sjældent besvær med at skaffe beskæftigelse til deres udsendte kontrollanter – hvilket tydeligvis også gælder i Holstebro Kommune.

Her får ikke færre end 20 minkfarme nu lavet miljøtilsyn, selv om minkene for længst er væk. I mere end et halvt år har minkburene hos eksempelvis Lindballe Mink ved Holstebro stået tomme. Alligevel blev Berit Lindballe og hendes mand ringet op i fredags med beskeden om, at kommunen vil lave et miljøtilsyn af farmen.

”Hvorfor skal der miljøtilsyn til, når farmen står tom?”, spørger den tidligere minkavler i den regionale TV2-station TV Midtvest.

Troede at det var slut med den slags

Sammen med sin mand har hun svært ved at se logikken i, at Holstebro Kommune har planlagt 20 miljøtilsyn på flere af kommunens tomme minkfarme i løbet af den kommende tid.

”De ved godt, at de står tomme”, siger Berit Lindballe og henviser til november 2020, hvor Fødevarestyrelsen førte kontrol med, at alle danske mink blev aflivet.

”Vi troede faktisk, at vi var ved at være ude af det”, konstaterer Berit Lindballe, der fortsat arbejder som selvstændig.

Andre ting ville give mere mening…

Fra kommunen lyder det, at der er flere gode grunde til de pågældende miljøtilsyn, men det siges dog også, at ”der er nok noget, der ville give mere mening end de her tilsyn”.

Du kan læse mere i TV Midtvests dækning af historien HER. Den absurde sag har også ramt landbrugspressen i form af Landbrugsavisens artikel HER samt Maskinbladets vinkling HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.