Glem alt om ”veganerbølge”: Globalt kødforbrug stiger kraftigt

Det globale forbrug af kød forventes at stige yderligere 14 procent eller med 44 mio. tons de kommende 10 år

gris-i-halm

Danske husdyrproducenter bør omstille deres produktion til noget, der intet har med kød at gøre for at efterkomme fremtidens efterspørgsel, lyder en påstand.

Lige nu lyder det imidlertid som en ekstrem dårlig idé…

På trods af gentagne mediehistorier om flere og flere ”kødfrie dage” i familierne og på arbejdspladserne samt ”veganerbølge” generelt i samfundet så stiger det globale kødforbrug meget i denne tid – og tendensen fortsætter i det kommende årti, hvis man skal tro analyser og beregninger fra OECD samt FN’s fødevare- og landbrugsorganisation FAO.

Der er således – beretter Morgenavisen Jyllands-Posten – udsigt til en vækst i det globale kødforbrug på 14 procent eller på 44 mio. tons til i alt 372 mio. tons i løbet af de kommende 10 år.

Det er den stigende mængde mennesker på jordkloden, der kombineret med øget velstand i Kina, Afrika og Sydamerika vil øge efterspørgslen på kødprodukter.

Du kan – hvis du abonnerer på avisen – læse mere i Jyllands-Postens artikel HER, mens også Effektivt Landbrug beskæftiger sig med sagen HER.

Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup har tidligere spået samme tendens med udgangspunkt i internationale prognoser, det kan du blive klogere på i artiklerne HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.