Giv os troen på Produktions-Danmark tilbage

Vi behøver optimisme til og lempeligere vilkår for det producerende Danmark fremfor begrænsninger og restriktioner plus diktater om, hvad vi skal producere

gustav-til-hjemmesiden

Af Gustav Garth-Grüner, næstformand for Bæredygtigt Landbrug, Sandbygaard, Sandbyvej 47, 4171 Glumsø

En pressehistorie forleden berettede om, hvordan usikkerhed om dansk landbrugs rammevilkår skaber betænkeligheder hos potentielle købere af landbrug og dermed dødvande på ejendomsmarkedet udenfor byerne.

Dén historie burde være pligtlæsning for enhver politiker, som deltager i de igangværende landbrugsforhandlinger på Christiansborg!

For hvor har vi dog brug for det stik modsatte af at svække og stække dansk landbrug og dansk erhvervsliv. Vi behøver optimisme til og lempeligere vilkår for det producerende Danmark fremfor begrænsninger og restriktioner, forhøjet arveafgift plus diktater om, hvad vi skal producere. Lad os dog – som vi i forvejen er så gode til og internationalt anerkendt for – på miljø- og klimarigtig vis lave de madvarer, der er så efterspurgt på det inden- og udenlandske marked.

Alternativet til denne positive tilgang er Kreml-inspirerede virksomhedsplaner fra før Murens fald. Faldende eksport/samfundsindtjening. Stigende ledighed. Udsultning af landdistrikterne. Og en smuldrende tro på, at der stadig er noget, der hedder Produktions-Danmark.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse dagblade samt i landbrugspressen, du kan eksempelvis læse Maskinbladets onlineudgave via linket HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.