Følgeindustrien til minkbranchen må foreløbig se langt efter erstatning

Ingen kender endnu rammerne for erstatningen – men at nicheerhvervene i minkverdenen bløder, kan de færreste være i tvivl om

penge1000x400

Det var ikke bare minkavlerne selv, som mistede deres livsgrundlag som følge af den ulovlige ordre om at aflive samtlige mink i Danmark. Følgeindustrien lider i dén grad – og den er ellers med i aftalen om erstatning til minkbranchen. Problemet er ifølge Landbrugsavisen, at der endnu ikke er lavet en bekendtgørelse, der sætter rammen for erstatningen.

”Folk tror, at vi har fået erstatningen, men vi har intet fået, og vi ved heller ikke, om vi får noget eller hvor meget. Jeg har kun håb og gisninger, og i mellemtiden kæmper vi for at få bragt varelageret ned”, siger salgschef Jan Batsberg fra GVA Gruppen, der laver bl.a. vandingssystemer og gyllerender.

Dén historie kan du læse mere om HER.

Landbrugsavisen beretter også om Vallø A/S, der er gået konkurs – fordi over halvdelen af indtjeningen forsvandt med et fingerknips den 4. november 2020. Ejer og direktør Jørgen Haahr er rasende på regeringen:

”Efter statsministerens udmelding kunne jeg gå ned og annullere alle ordrer og lukke mit anlæg ned. Det betød selvfølgelig, at der ikke var penge til at betale regningerne. Jeg er så sur og gal over, at det her kan foregå i Danmark. Jeg er rystet og kan stadig ikke forstå det. Hvis det var mig, der havde været erhvervsminister, så havde jeg rejst mig og sagt, at vi ikke kan tage så omfattende beslutninger uden at have en kompensationsordning på plads. Det går jo ikke at vente to-tre år”, siger han.

”Jeg stoler ikke på den regering, vi har, så jeg har meget lidt tro på den erstatning. Jeg føler mig overbevist om, at vi ikke får noget, der står mål med omkostningerne”, lyder det fra Jørgen Haahr.

Dén vinkel kan du blive klogere på i Landbrugsavisens omtale HER.

En status på minkerstatningerne i øvrigt kan du læse dig til i Maskinbladets artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.