BL’s nye formand bliver stødt på manchetterne over urimeligheder

Landmænd skal behandles ordentligt, lyder det fra Peter Kiær – som er blevet interviewet af Effektivt Landbrug

Peter Kiær hos Bertram

”Jeg kan jo altid slå på, at hun selv har sagt, at jeg skulle stille op som formand, så det er hendes egen skyld, hvis jeg ikke er så meget hjemme!”

Sådan lyder en af de sjove kommentarer fra Bæredygtigt Landbrugs nye formand Peter Kiær – om sin kæreste – i et aktuelt interview i avisen Effektivt Landbrug. Her er der dog også alvor at spore, især når det gælder den sjællandske landmands retfærdighedssans:

Forlanger orden i tingene

”Og det betyder, at hvis der er noget urimeligt, så bliver jeg stødt på manchetterne, så vil jeg ikke finde mig i det, så vil jeg have orden i tingene. Det største, jeg har været med til, var jo traktordemonstrationen i november, men ellers er det jo at skrive i det offentlige debatrum via læserbreve og komme ud og holde foredrag omkring nogle ting. Så det begynder bare meget for mig ved, at tingene bliver ordentligt behandlet. Og at vi bliver ordentligt behandlet som landmænd i Danmark”, fortæller han.

Respekt og kritik i forholdet til L&F

Peter Kiær fortæller i interviewet også om landbrugets udfordringer, som han ser dem. Om forskellen mellem ham og den nu tidligere frontfigur i Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen. Om den evige insisteren på faglighed – også når man skal begå sig på Christiansborg. Samt om forholdet til Landbrug & Fødevarer – der er præget af både respekt men også kritik, når det er nødvendigt.

Du kan læse hele interviewet via Effektivt Landbrugs hjemmesideversion af artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.