BL-økolog: Ikke plads til flere økologer i Danmark

Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem Klaus Aage Bengtson er bekymret for mangel på næringsstoffer i dansk økologisk landbrug

Klaus Aage Bengtson hos BL

Fra august 2022 begrænses brugen af konventionel gylle, så der maksimalt må tilføres 40 kg kvælstof pr. hektar for økologer.

Dét bekymrer den nordjyske økologiske landmand Klaus Aage Bengtson, som er den ene af to økologer i Bæredygtigt Landbrugs bestyrelse. Han er bekymret for, om det overhovedet er muligt at finde de næringsstoffer, der kommer til at mangle. Noget, som en lang række andre økologer også har advaret imod.

”Der vil i hvert fald ikke være plads til flere økologer, for der vil ikke være næringsstoffer til dem”, lyder det lakonisk fra landmanden til Effektivt Landbrug, imens han er i fuld gang med at høste rajgræs.

På grund af de nye regler vil Klaus Aage Bengtson udfase alt vintersæd og gå over til kun vårsæd.

”Det betyder, at vi vil kunne have plads til noget kløver, der vil kunne lave kvælstof. Og det gør jo så, at vi forhåbentlig får det til at gå op på den måde. Og med hensyn til fosfor og kali, så kommer det hele også til at være på grænsen. Der skal vi jo også have noget ind. Om det så skal være i form af have-parkaffald, det ved jeg ikke helt endnu. Men vi skal i hvert fald ud og finde et eller andet”, siger han.

Du kan læse hele interviewet med Klaus Aage Bengtson i Effektivt Landbrugs artikel HER. Tidens høst fortæller den nordjyske landmand mere om i teksten HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top