BL-økolog: Ikke plads til flere økologer i Danmark

Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem Klaus Aage Bengtson er bekymret for mangel på næringsstoffer i dansk økologisk landbrug

Klaus Aage Bengtson hos BL

Fra august 2022 begrænses brugen af konventionel gylle, så der maksimalt må tilføres 40 kg kvælstof pr. hektar for økologer.

Dét bekymrer den nordjyske økologiske landmand Klaus Aage Bengtson, som er den ene af to økologer i Bæredygtigt Landbrugs bestyrelse. Han er bekymret for, om det overhovedet er muligt at finde de næringsstoffer, der kommer til at mangle. Noget, som en lang række andre økologer også har advaret imod.

”Der vil i hvert fald ikke være plads til flere økologer, for der vil ikke være næringsstoffer til dem”, lyder det lakonisk fra landmanden til Effektivt Landbrug, imens han er i fuld gang med at høste rajgræs.

På grund af de nye regler vil Klaus Aage Bengtson udfase alt vintersæd og gå over til kun vårsæd.

”Det betyder, at vi vil kunne have plads til noget kløver, der vil kunne lave kvælstof. Og det gør jo så, at vi forhåbentlig får det til at gå op på den måde. Og med hensyn til fosfor og kali, så kommer det hele også til at være på grænsen. Der skal vi jo også have noget ind. Om det så skal være i form af have-parkaffald, det ved jeg ikke helt endnu. Men vi skal i hvert fald ud og finde et eller andet”, siger han.

Du kan læse hele interviewet med Klaus Aage Bengtson i Effektivt Landbrugs artikel HER. Tidens høst fortæller den nordjyske landmand mere om i teksten HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

4 kommentarer til “BL-økolog: Ikke plads til flere økologer i Danmark”

  1. Henrik Fleischer

    Så må man til at genopbygge den udpinte jord ad naturlig vej. 80% af humuslaget er udpint sinde 1950

  2. Gert Petri Pedersen

    Hvis der Skal findes Soya i EU. Så skal Tilskud Hæves, da der 2 ting der gør at det bliver Alternativ.i Klima debatten og i Økologi m.fl.om at dyrke Soya i EU. Da de 2 er. 1 der Transportere, s Soya fra Sydamerika fl. Lande til EU. Od Træ, olie div slags og det derfra samt Øko honning pga Regnskov og dyr samt indianere. Jo jo nr. 2 er at Andet Protein m.m der er i Soya Kræver mere Dyrkning og i omdrift Græs og andet. Så Tilskud der siger * Spar 2. Jo jo det Koster at importere det helt hjem til Dyerne, det alt for Dyrt i Klima og for Miljøet. Reform af de 2 områder i EU. – Landbrugs nye vej til selv at Regere i Dyrkning uden at det Koster Klima de Miljø. Rentabel Landbrug samt Ansvarlig. Ploven er Loven i EU. Så der kommer nok Foder og Mad til export og ik. På import samt Hjemme markederne Mættes uden lange Transporter Retur da alle Dyr Bruger Soya i Foderblandinger

  3. Ingen bruger soya i deres produktion ! Det danske foderstofproducenter importerer er 1 % af den samlede soya – skrå/kager mængde. Soya-olien bruges primært til humane fødevarer og er hovedemnet i soya-dyrkningen. Hvad skal sydamerikanerne gøre ved deres restprodukt ??? – hvis ikke Kina og Eu vil/kan bruge det til deres husdyrproduktion?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.