Vært for vestjysk sommermøde: Jeg vil ikke af med min jord!

Deltagerne på Bæredygtigt Landbrugs tredje sommermøde blev tirsdag aften klogere på bl.a. lavbundsprojekter - og kunne overvære udnævnelsen af et nyt æresmedlem...

Poul Uhrenholt ved lavbundsjord

Den megen debat om lavbundsprojekter og CO2-udledning blev personificeret af vestjysk kød og blod, da Bæredygtigt Landbrug tirsdag aften havde inviteret til det tredje af årets i alt fire sommermøder.

Værten i Tarm, Poul Uhrenholt Jensen, fortalte således på en markvandring om Naturstyrelsen, der vil udtage en del af hans såkaldte lavbundsjord op og ned ad den smukke Skjern Å.

“De har sagt til mig, at det er ved at være sidste chance, hvis jeg vil have arealerne taget ud. Men sådan er det så. For jeg vil ikke af med jorden”, lød det fra Poul Uhrenholt Jensen.

Bæredygtigt Landbrugs faglige konsulent Jens Lund Pedersen supplerede herefter med oplysningen om, at det intet nytter klimamæssigt at udtage arealer som Uhrenholts, der fortrinsvis består af klægjord og sandjord.

“Så i Bæredygtigt Landbrug kan vi kun bakke dig 100 % op i din beslutning. Du har en fornuftig indstilling til tingene. Det er det helt rigtige svar, du har givet myndighederne”, sagde Jens Lund Pedersen på rundturen rundt i området ved Tarm.

På Uhrenholt-bedriften drives i alt omkring 1.000 hektar. Virksomheden styres i dag fortrinsvis af Poul Uhrenholt Jensens søn, Anders, som dermed også har hovedansvaret for den årlige produktion af i omegnen af 100.000 smågrise.

På tirsdagens vestjyske BL-sommermøde blev de cirka 70 fremmødte landmænd også klogere på andet end lavbundsjorde. Både direktør Hans Aarestrup, faglig direktør Jørgen Evald Jensen samt chefjurist Nikolaj Schulz holdt diverse indlæg på mødet.

Bæredygtigt Landbrugs nyvalgte formand Peter Kiær og afgående formand Flemming Fuglede Jørgensen talte ligeså. Sidstnævnte benyttede lejligheden til at udnævne aftenens værter, ægteparret Birgit og Poul Uhrenholt Jensen, til nye æresmedlemmer af Bæredygtigt Landbrug.

“Nu er vi jo ellers i en del af landet, hvor folk ikke nødvendigvis altid siger deres mening højt. Men det tør I. Og I har været med til at bakke Bæredygtigt Landbrug op lige fra foreningens begyndelse”, forklarede Flemming Fuglede Jørgensen – hvorefter forsamlingen hyldede hr. og fru Uhrenholt Jensen med store klapsalver.

Årets sidste BL-sommermøde finder sted onsdag aften, hvor Kongstedlund Gods er vært. Adressen er Kongstedlundvej 18, 9293 Kongerslev, og ligesom ved de hidtidige tre sommermøder på Ledreborg Slot ved Lejre, Vesterskov i Sønderborg samt Uhrenholt ved Tarm begyndes der kl. 17 og sluttes omkring kl. 21.15.

Arrangementet i det nordjyske byder ligeledes på både markvandring, politisk og faglig orientering, åben pølsevogn, kaffe og hyggeligt samvær. Der er på ny tale om et udendørs arrangement, så man skal være opmærksom på vejret. Det kan være en god idé at medbringe egen stol.

Også det sidste sommermøde kræver forhåndstilmelding. Du kan tilmelde dig BL-sommermødet på Kongstedlund Gods via linket HER (nederst).

Tekst: Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Foto: Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.