Stol ikke på manipulerende professor

Stiig Markager misinformerer igen om landbrugets betydning for vandmiljøet, skriver Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør

Jørgen Evald Jensen i mark

Af Jørgen Evald Jensen, faglig direktør, Bæredygtigt Landbrug, Vandværksvej 28, 9800 Hjørring

Det er både overraskende og trist, at en ellers seriøs avis som Avisen Danmark i onsdagens udgave bruger professor Stiig Markager som ekspert.

Professoren er gentagne gange taget i både politiserende, manipulerende og udokumenterede påstande. Og om mindre end et par uger skal han minsandten i retten i Hillerød, anklaget for injurier for falske udsagn om landbrugets kvælstofudledninger!

Det er da også kendetegnende for citaterne i onsdagens artikel, at Stiig Markager – bemærkelsesværdigt nok – helst ikke vil kigges i kortene og vurderes af eksterne forskere.

Det skyldes nok, at andre indenlandske og udenlandske eksperter utvivlsomt vil kunne belære Aarhus-professoren om, at spildevand udgør en meget større andel af kvælstofudledningen i sommerhalvåret – det tidspunkt på året, hvor kvælstof har størst betydning for algevæksten i fjordene. Kvælstofudledninger fra det dyrkede areal er størst i det sene efterår og om vinteren og kan derfor ikke alene udpeges som syndebuk, når vi taler om miljøudfordringer i vandmiljøet.

(Indlægget er også sendt som læserbrev til Avisen Danmark).

Scroll to Top