Sønderjysk BL-sommermøde: Nej til flere restriktioner på dyrkningsfladen!

Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen samt formand Peter Kiær kridtede banen op mandag aften

Jørgen Evald taler hos Bertram

“Vi accepterer ikke flere tiltag på vores marker. De har ikke hjulpet de seneste 25 år og vil ikke hjælpe de næste 25 år!”

Så kontante var ordene fra den nyvalgte formand Peter Kiær, da Bæredygtigt Landbrug mandag aften arrangerede det andet af årets i alt fire sommermøder. Formanden blev suppleret af foreningens faglige direktør Jørgen Evald Jensen, som på plænen foran bedriften Vesterskov ved Sønderborg fortalte om nødvendigheden af at protestere mod restriktioner på dyrkningsfladen:

“De tiltag skal flyttes andre steder hen, hvis der er behov for dem”, lød det fra Jørgen Evald Jensen.

“Det er pinedød nødvendigt, at vi får en second opinion på hele det setup, der er omkring modellerne bag vandplanerne. Først når det går op for lovgiverne, at det er forkerte parametre, vi bliver ved med at skrue på herhjemme, kan vi få ordentlige rammevilkår. Men det er selvfølgelig en svær kamel at sluge for magthaverne, at de har gjort så meget forkert i et kvart århundrede”, som den faglige direktør formulerede det.

Op til de faglige indlæg havde de næsten 100 fremmødte til mandagens sønderjyske sommermøde været på markvandring på Vesterskov – hvor Lars Bertram med familie driver samlet 1600 hektar og har et par tusind søer, der producerer mellem 75.000 og 80.000 slagtesvin årligt. Der er omkring 25 ansatte på bedriften.

“Det gælder om at støtte op om foreninger som Bæredygtigt Landbrug. Også gerne med kontant hjælp. For det koster noget at føre de retssager, der er så nødvendige for erhvervet”, forklarede Lars Bertram til forsamlingen.

BL-formand Peter Kiær roste ikke bare den lokale bedrift men også hele det lokale og regionale område i Syd- og Sønderjylland, da han holdt en lille tale på plænen.

Peter Kiær har således ikke glemt, hvordan flere end 100 sønderjyske traktorer deltog, da der i november blev arrangeret store traktor-demonstrationer i både København og Aarhus – med udgangspunkt i den ulovlige nedslagtning af minkerhvervet men også i generel utilfredshed med magtfuldkommenheden i politikernes og embedsværkets omgang med landbruget.

“I skal vide, at de demonstrationer fik en kæmpe betydning, idet de bevirkede, at de dengang eksisterende klima- og kvælstofplaner i Miljø- og Fødevareministeriet blev skrottet fra den ene dag til den anden. Og at vi nu har en reel chance for at få en ordentlig regulering. Tak for støtten!”, sagde formanden.

De spørgelystne landmænd på Vesterskov kunne også høre Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz samt direktør Hans Aarestrup holde hver et indlæg på mandagens sommermøde. Med al respekt for direktørens kloge ord vil Hans Aarestrup dog nok denne aften fortrinsvis blive husket for at være den, der sprang til, da den lange kø foran pølsevognen skulle betjenes i et hurtigere tempo. Direktøren hoppede straks op i pølsevognen for at hjælpe med at servere pølser, brød, dyppelse og drikkevarer til de fremmødte BL-medlemmer – og det forlyder, at også dén opgave slap han hæderligt fra…

Der er BL-sommermøde igen allerede tirsdag aften, hvor Uhrenholt byder velkommen på Østre Kyvlingvej 10, 6800 Tarm.

Onsdag aften afsluttes rækken af årets sommermøder med træf på Kongstedlund Gods, Kongstedlundvej 18, 9293 Kongerslev.

Begge steder bydes ligeledes på markvandring samt politisk og faglig orientering, åben pølsevogn, kaffe og hyggeligt samvær. Der begyndes som vanligt kl. 17 med forventet afslutning cirka 21.15. Der er på ny tale om udendørs arrangementer, så man skal være opmærksom på vejret. Det kan desuden være en god idé at medbringe egen stol.

Deltagelse i tirsdagens og onsdagens sommermøder kræver ligeledes forhåndstilmelding. Du kan tilmelde dig et eller flere af sommermøderne via linket HER.

Tekst: Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Foto: Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.