Skræk for pesticider forårsager adskillige farlige brande

Det, der efter planen skulle hjælpe miljøet, ender sørgeligt og ironisk nok med at skade mere, end det gavner, fortæller tænketanken Growz

marksprøjte-fra-siden-foto-hardi.dk

Det koster omkring 300 brande årligt, at eksempelvis offentlige myndigheder forsager Roundup og dets aktivstof glyphosat i ukrudtsbekæmpelsen. Disse brande øger i øvrigt risikoen for forurening med brandskum.

Sådan lyder det fra Allan Holm Nielsen, Growz, der er tænketanken for de grønne erhverv.

”Mange fravælger brug af Roundup, fordi de mener, det forurener. I stedet bruger de f.eks. ukrudtsbrændere. Uhensigtsmæssig brug af disse ukrudtsbrændere forårsager hvert år ca. 300 brande i Danmark. Det kan ikke alene være farligt. Dødeligt sågar. Noget, Roundup-anvendelse ikke er. Det kan være ekstremt dyrt. Og så kan brandslukning betyde voldsom forurening af jord og vand. Det er både sørgeligt og ironisk, hvordan manglen på oplysning ender med at skade mere, end det gavner. Værst af alt, når misinformationen spredes af politikere og myndigheder”, skriver Allan Holm Nielsen.

Du kan læse mere i facebookopslaget HER, der også indeholder link til brandsluknings-vinklen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen