Minkaflivninger gik helt galt

Myndighederne har overtrådt den lovgivning, man selv er sat i verden for at håndhæve, lyder kritikken

minkgaard-high-res

Det gik i en række tilfælde ud over dyrevelfærden, da regeringen i efteråret satte ind for at aflive alle mink i Danmark hurtigst muligt.

Faktisk gik aflivningerne på nogle farme grueligt galt, skriver Landbrugsavisen.

Via aktindsigter afdækker avisen, hvordan der blev fundet levende mink blandt de døde, og hvordan mink i flere tilfælde måtte have dobbelt eller tredobbelt dosis for at blive aflivet helt.

I alt har Fødevarestyrelsen modtaget 11 indberetninger fra forskellige farme, hvor aflivningen er gået galt.

Efter at have læst indberetningerne er der ingen tvivl om, at Fødevarestyrelsen har brudt Dyreværnsloven. Det mener Gitte Manojlovic, som underviser på Agroskolen ved Herning og er en af de få i Danmark, som er godkendt af Fødevarestyrelsen til at undervise i korrekt aflivning af mink.

”Man har overtrådt den lovgivning, man selv er sat i verden for at håndhæve. Det er tankevækkende, og det er især tankevækkende, at man ikke har rakt ud til os undervisere. Vi er overhovedet ikke blevet inddraget”, siger hun og forklarer, at et kompetencekursus tager tre timer.

Landbrugsavisens afsløringer får den borgerlige opposition i Folketinget til at kritisere regeringen for at have underspillet omfanget af fejlslagne minkaflivninger. Du kan læse mere om sagen i artiklerne HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen