Mette Frederiksen slipper for rigsretssag – lige nu…

Der er ikke p.t. flertal i Folketinget for at indlede en rigsretssag som følge af minkgate, men kommission kan på sigt true statsministerens politiske liv

mette-1

Vil den ulovlige ordre om at aflive samtlige danske mink føre til en rigsretssag mod bl.a. statsminister Mette Frederiksen (S)?

I hvert fald ikke lige nu – for torsdag afviste et flertal i Folketinget at stemme for et borgerforslag om en øjeblikkelig rigsretssag. Kun de fem borgerlige partier Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance støttede forslaget ved den afgørende andenbehandling. Og der er ikke p.t. blåt flertal i det danske parlament.

Mette Frederiksen kan dog næppe ånde lettet op endnu. Folketinget har som bekendt nedsat en kommission, der undersøger minkgate til bunds – og hvis kommissionens konklusioner er kritiske i forhold til regeringslederen, kan det tænkes, at der kan findes et folketingsflertal mod statsministeren.

Du kan læse mere om den nyeste udvikling i sagen via Landbrugsavisens artikel HER og Maskinbladets omtale HER. Også den systemkritiske hjemmeside www.indblik.dk beskriver folketings-afstemningen i teksten HER.

Bæredygtigt Landbrug har tidligere opfordret statsminister Mette Frederiksen til at gå af som følge af minkskandalen. Dét kan du bl.a. læse om HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.