Mælkeproducenter forsvarer andelsejeres rettigheder

Formanden for Landsforeningen for Danske Mælkeproducenter kan ikke se for sig, at ejere lider nederlag i den kommende retssag mod Arla Foods

køer-i-stald

”Kan I forestille jer en gårdbestyrelse, som ikke vil fortælle ejeren, at de har bedt fodermesteren om at bestille en ny foderblander, eller en fodermester, som ikke vil fortælle ejeren, hvor meget mælk der bliver leveret, eller hvordan det går med sundhedsstatus i besætningen? Det kan jeg i hvert fald ikke, men det er jo den situation, vi er i. Ejerne kan ikke få dokumenteret, hvad der foregår i virksomheden. Jeg ser ingen mulighed for, at LDM taber den sag”.

Sådan lød det torsdag aften fra formand Kjartan Poulsen, da Landsforeningen for Danske Mælkeproducenter, LDM, holdt generalforsamling.

Og formanden hentydede naturligvis dermed til tvisten med Arla – der inden længe skal overbevise en retsinstans om, at fem ejere ikke har ret til at få indsigt i andelsselskabs-bestyrelsens beslutninger.

”Fra LDM’s side er vi overhovedet ikke i tvivl om, at repræsentanterne, altså ejerne, har ret til at se de efterspurgte dokumenter med principper og beslutninger”, konstaterede Kjartan Poulsen.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER samt i Maskinbladets omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.