Besynderligt afslag på aktindsigt i minksagen

Jyllands-Posten har fået kreativ begrundelse – idet der henvises til en kommission, der ikke eksisterede, da journalisten sendte sin anmodning…

blok-og-kuglepen-bl

Kommissionen, der skal kulegrave minkskandalen, er ifølge de fleste iagttagere en rigtig god idé. Men der er tydeligvis også ulemper ved på dén måde at granske den ulovlige ordre om at aflive samtlige mink i Danmark.

Fagbladet Journalisten beskriver således, hvordan Jyllands-Postens politiske redaktør, Nikolaj Rytgaard, onsdag modtog et afslag på en aktindsigt i mink-dokumenter hos Rigspolitiet – noget, han søgte om for 190 dage siden.

Ud over det forsinkede svar fik begrundelsen for afslaget også redaktøren til at undre sig. I sit svar begrunder Rigspolitiet nemlig afslaget med den granskningskommission af sagen om aflivninger af mink, der først formelt og endeligt blev nedsat 23. april i år, fem måneder efter ansøgningen om aktindsigt.

På tidspunktet for journalistens anmodning er der altså endnu ikke besluttet noget om en kommissionsundersøgelse af minksagen.

”Men så trækker sagsbehandlingstiden så meget i langdrag, at der når at komme en undersøgelseskommission. Og den bruger man så som begrundelse for afslag. Det virker tosset og lidt Molbo-agtigt, synes jeg. Hvis de havde overholdt lovens frist på syv dage, så havde de jo ikke kunnet bruge kommissionen som begrundelse for afslaget,” siger den politiske redaktør.

Du kan læse hele historien på fagbladet Journalistens hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top