Besynderligt afslag på aktindsigt i minksagen

Jyllands-Posten har fået kreativ begrundelse – idet der henvises til en kommission, der ikke eksisterede, da journalisten sendte sin anmodning…

blok-og-kuglepen-bl

Kommissionen, der skal kulegrave minkskandalen, er ifølge de fleste iagttagere en rigtig god idé. Men der er tydeligvis også ulemper ved på dén måde at granske den ulovlige ordre om at aflive samtlige mink i Danmark.

Fagbladet Journalisten beskriver således, hvordan Jyllands-Postens politiske redaktør, Nikolaj Rytgaard, onsdag modtog et afslag på en aktindsigt i mink-dokumenter hos Rigspolitiet – noget, han søgte om for 190 dage siden.

Ud over det forsinkede svar fik begrundelsen for afslaget også redaktøren til at undre sig. I sit svar begrunder Rigspolitiet nemlig afslaget med den granskningskommission af sagen om aflivninger af mink, der først formelt og endeligt blev nedsat 23. april i år, fem måneder efter ansøgningen om aktindsigt.

På tidspunktet for journalistens anmodning er der altså endnu ikke besluttet noget om en kommissionsundersøgelse af minksagen.

”Men så trækker sagsbehandlingstiden så meget i langdrag, at der når at komme en undersøgelseskommission. Og den bruger man så som begrundelse for afslag. Det virker tosset og lidt Molbo-agtigt, synes jeg. Hvis de havde overholdt lovens frist på syv dage, så havde de jo ikke kunnet bruge kommissionen som begrundelse for afslaget,” siger den politiske redaktør.

Du kan læse hele historien på fagbladet Journalistens hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

2 kommentarer til “Besynderligt afslag på aktindsigt i minksagen”

  1. Poul Vejby-Sorensen

    Skal man forstå det således, at Rigspolitiet melder sig blandt den alt for lange række myndigheder, der fusker?

  2. Regeringen er den udøvende magt. Det er bestemt i grundloven, at magten skal deles i tre: den lovgivende magt (Folketinget og regeringen i forening), den udøvende magt (regeringen) og den dømmende magt (domstolene). Dette kaldes også for magtens tredeling.
    Læg mærke til, at den udøvende magt er regeringen. Politiet er blot regeringens instrument.
    Det er ikke ‘dolken’ der skal retsforfølges men derimod ‘forbryderen’.
    Dog bør politiet stå skoleret, såfremt man har lavet personlige tolkninger af det, der var meningen og derved forvoldt skade ud over det nødvendige.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen