Arla skal nu mødes med sine ejere i retten

Må andelsselskab tilbageholde oplysninger for repræsentantskabsmedlemmer? Dét tager Retten i Aarhus stilling til i august

køer-i-stald

Det bliver på den “uhyggelige dato” fredag den 13. august, at Arla skal mødes med sine egne ejere i Retten i Aarhus.

Det ligger ifølge Landbrugsavisen fast, efter at der er fastsat en dato for fem repræsentantskabsmedlemmers krav om at få udleveret en række papirer fra Arlas bestyrelsesarbejde.

Retten i Aarhus skal helt konkret tage stilling til, om de fem valgte Arla-ejere har ret til at få indsigt i en række centrale dokumenter via de andelsretlige grundprincipper og retten til såkaldt edition, eller om det derimod er Arla selv og selskabets øverste myndighed, nemlig repræsentantskabet, der kan tage beslutning om indsigt eller ej.

Bent Lund, som er en af de fem repræsentantskabsmedlemmer, der med opbakning fra Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter har anlagt sagen, ser frem til fredag den 13.8.:

”Det er dejligt, at vi har fået en afgørelse på, at der skal ske mundtlig forhandling. Vi håber, at vi kan få nogle bestyrelsesmedlemmer til at forklare, hvad det er, der gør, at tingene kan være fortrolige, og hvorfor de mener, at de ikke skal overholde §8 i vedtægterne”, siger han.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.