Alfred Olesen hyldet med blomster på generalforsamling

Hornsyld-landmanden ønskede ikke at genopstille på onsdagens møde – og fik pæne ord med på vejen af formanden

Alfred Tværsig Olsen hos BL

Bæredygtigt Landbrug fik onsdag eftermiddag et nyt medlem af bestyrelsen.

Det skete, da landmand Niels Hauge Mikkelsen med både konventionel og økologisk planteavl på Vestfyn overtog Alfred Tværsig Olesens plads.

Sidstnævnte havde valgt ikke at søge genvalg på onsdagens digitale generalforsamling – og han opfordrede i sin afskedstale foreningens medlemmer og ledelse til fortsat at presse på for en miljøregulering, der bygger på et fagligt og sagligt grundlag. Ikke mindst ved at kræve målinger, så man ikke forfalder til regulering som følge af modeller.

”Der er i dén grad fortsat brug for Bæredygtigt Landbrug”, lød det fra Alfred Olesen – som takkede både bestyrelseskolleger og Bæredygtigt Landbrugs ansatte for et fagligt og konstruktivt samarbejde.

Utrættelig kamp for landbruget

Formand Flemming Fuglede Jørgensen overrakte blomster til Alfred Olesen som tak for Hornsyld-landmandens mangeårige indsats for Bæredygtigt Landbrug:

”Trods stor modgang er du blevet ved med at kæmpe for erhvervet. Din indsats har været utrættelig. Det utroligt høje faglige niveau, du har som landmand, kan desværre ikke erstattes”, sagde Flemming Fuglede Jørgensen.

Fire gange genvalg

Genvalgt til bestyrelsen blev i øvrigt Gustav Garth-Grüner, Hans Henrik Pørksen, Peter Rosendal og Peter Bohsen.

Onsdagens generalforsamling bød også på regnskabsfremlæggelse. Bæredygtigt Landbrug har uændret omkring 11 mio. kr. at gøre godt med årligt og brugte i 2020 knap 1,8 mio. kr. på stævninger mod staten. Foreningen kom ud af året med et overskud på godt og vel en mio. kr. og har nu en egenkapital på 2,8 mio. kr.

Nej tak til flere tiltag på dyrkningsfladen

Formand Flemming Fuglede Jørgensen lagde i sin beretning bl.a. vægt på, at der både p.t. og fremadrettet er behov for at føre retssager i kampen for at beholde landmandens gødning. Du kan læse mere om dét emne HER samt læse hele beretningen via linket HER.

Efter den formelle del af generalforsamlingen fortalte BL’s direktør Hans Aarestrup om bl.a. klimaproblematikken og EU’s landbrugsreform, ligesom faglig direktør Jørgen Evald Jensen gjorde deltagerne klogere på de igangværende politiske landbrugsforhandlinger. Her har Bæredygtigt Landbrug spillet en væsentlig rolle med at klæde især de blå politikere på med fakta og holdninger:

”Vi siger klart nej til flere tiltag på dyrkningsfladen”, lød hovedkonklusionen i Jørgen Evalds indlæg.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.