”Udtagning af lavbundsjord skal være frivilligt, og vi skal ikke røre ved den animalske produktion!”

Rød og blå blok står stadig skarpt overfor hinanden ved de igangværende landbrugsforhandlinger

Cows on green Grassland, typical Bavarian Church in Background

Det ligner et umuligt scenarium med et meget bredt forlig om miljø og klima på landbrugsområdet.

Fronterne er således trukket skarpt op mellem de to fløje i Folketinget under de igangværende forhandlinger, fremgår det af en artikel på www.agriwatch.dk.

Mens Enhedslistens Søren Egge Rasmussen bl.a. taler for CO2-afgifter målrettet landbruget samt udtagning af meget mere lavbundsjord end de 88.500 hektar, som den socialdemokratiske regering har lagt op til i sit udspil, lyder der helt andre – og langt mere landbrugsvenlige – toner fra den borgerlige lejr:

”Vi synes, at det ser svært ud med de reduktioner, der bliver lagt op til. Jeg synes, at det er høje tal, og jeg kan ikke se, hvordan det kan nedbringes så meget. Jeg håber for landbruget, at vi kan få en bred aftale, men udtagning af lavbundsjord skal være frivilligt, og vi skal ikke røre ved den animalske produktion”, siger Lise Bech (DF).

Troels Lund Poulsen (V) supplerer:

”Det må ikke koste arbejdspladser, og det gør det i dag. Regeringen har ikke villet regne på, hvor mange arbejdspladser deres udspil vil koste, men det vil de blive tvunget til, fordi vi beder dem om det”.

Du kan – hvis du abonnerer på Agriwatch – læse hele artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top