Stort beløb indsamlet til retsopgør på få dage

Dansk Land- og Strandjagt er begejstret for fornem opbakning til kampen mod arealbegrænsning på jagt - også fra Bæredygtigt Landbrug

blok-og-kuglepen-bl

Dansk Land- og Strandjagt er klar til at tage næste skridt i kampen mod indførelse af arealbegrænsning for afskydning af då- og kronhjorte.

Foreningen har i denne uge rettet henvendelse til INTERLEX-advokaterne i Aarhus, med henblik på at få udarbejdet et fagligt og juridisk notat. Notatet skal undersøge de juridiske problemstillinger i sagen og skal bl.a. vurdere, om reglen kan være i strid med grundlovens § 73 om ejendommens ukrænkelighed, samt om kravet er i overensstemmelse med jagt- og vildtforvaltningsloven.

Tab for lodsejerne

Undersøgelsen skal også identificere de faldgruber og tab, der er for jægerne og lodsejerne i forbindelse med leje og udleje af jagt. Dét forklarer Knud Marrebæk, som er både hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Land- og Strandjagt samt medlem af Bæredygtigt Landbrug.

Dansk Land- og Strandjagt er taknemmelig for alle de donationer, der er kommet, siden indsamlingen begyndte den 7. maj. Opbakningen er stor, lyder det.

Dansk Land- og Strandjagt vil i samme forbindelse også sige tak til Bæredygtigt Landbrug for foreningens støtte og ekspertise i sagen om arealbegrænsninger, regler der inden længe vil ramme jægerne og lodsejerne.

Indsamlingen fortsætter

Indsamlingen vil for god ordens skyld fortsætte, så længe sagen står på, og frivillige betalinger kan indsættes på Sydbank-konto nr. 7045-1524634 eller MobilePay på nummer: 800629.

Det skal nævnes igen, at hvis der bliver indsamlet flere midler, end sagen behøver, vil overskuddet blive udloddet i frø til fodermarker til bidragydere.

Dansk Land- og Strandjagt er ikke uenige i forvaltningsmålene, der blev fremsat i 2004. Men arealkravet opfattes som et kvotesystem, i strid med ejendomsretten og jagtretten, der ikke vil løse de jagtfaglige problemstillinger, der er omkring aldersfordeling og kønsfordeling på då- og kronhjorte.

Notat og forslag sendes til politikerne

Når det juridiske notat er udarbejdet af INTERLEX, vil det sammen med Dansk Land- og Strandjagts forslag til forvaltningsplan på kron- og dåhjorte blive sendt til miljøminister Lea Wermelin (S) og de politiske partiers miljøordførere, forklarer Knud Marrebæk.

Det er vigtigt, når man påpeger, at Vildtforvaltningsrådets forslag om arealbegrænsning ikke vil løse forvaltningsmålene for kronvildt – at Miljøministeriet så indenfor rammerne af det, man kender i dag og med DLS’ udkast til en forvaltningsplan, kan løse et unødvendigt dyrt og bureaukratisk system med kendte og simple løsninger!

(Ovenstående tekst er også udsendt af Dansk Land- og Strandjagt som pressemeddelelse. Foreningen har ligeledes ønsket teksten offentliggjort på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Du kan læse mere om emnet i artiklen herunder).

Arealbegrænsning på jagt er i strid med grundloven

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.