Muslingeopdræt kan hjælpe både miljøet, fjordene og landbruget

Opdræt af muslinger er en effektiv måde at rense næringsstoffer i fjordene, lyder det fra forskere

nyhedscover_fjorden_m_valmuer_

Vi skal reducere kvælstofmængderne i de danske fjorde, lyder det igen og igen.

Det sker, selv om internationale forskere har fastslået, at Danmark har en for ensidig fokus på kvælstof – og resultatet er bemærkelsesværdigt ofte, at danske landmænd udsættes for restriktioner på markerne, selv om tiltag på dyrkningsfladen tydeligvis ikke påvirker vandmiljøets tilstand.

Men nu er der angiveligt håb på vej for både fjordene, miljøet og såmænd også de landmænd, som måske dermed kan undgå uretfærdig og nyttesløs regulering: Ifølge Landbrugsavisen fastslår forskere fra DTU Aqua, at muslingeopdræt således meget vel kan være en af fremtidens virkemidler til at reducere kvælstof i de danske fjorde, og at sådanne tiltag vel at mærke ikke samtidig udgør nogen trussel for miljøet.

”Forskningen har gang på gang understreget det store potentiale i muslingeopdræt, og jeg har derfor været forundret over, at muslingeopdræt ofte er blevet præsenteret som en potentiel trussel mod miljø og natur. Med den nye rapport i hånden ser jeg frem til, at vi kan få gang i en faglig og saglig debat om, hvordan vi skal bruge muslingeopdræt i fremtiden”, siger professor ved DTU Aqua, Jens Kjerulff Petersen.

Venstres topforhandler Troels Lund Poulsen har for nylig understreget, at han vil bringe muslingerne ind i landbrugsforhandlingerne.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.