Krav om minimumslønninger kan ramme landbruget hårdt

Venstre-mand kritiserer Socialdemokratiet for at underminere den danske arbejdsmarkedspolitik med ny landbrugsreform

penge1000x400

Forhandlingerne om en ny europæisk landbrugsreform er i fuld gang – og et af resultaterne risikerer at blive en decideret underminering af danske traditioner omkring arbejdsmarkedsforhold.

Sådan lyder advarslen fra Asger Christensen, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre. Han skriver i den seneste udgave af Venstres nyhedsbrev:

”Vi landmænd skal naturligvis sørge for gode arbejdsvilkår for vores medarbejdere. Men der forhandles i disse uger om nye sociale krav, der kan blive en betingelse for landmænd for at modtage støtte. En såkaldt social konditionalitet, der i værste tilfælde kan stille krav til landmænd om eksempelvis minimumslønninger. Venstre og Socialdemokratiet er enige om, at en europæisk mindsteløn vil skade vores gode, danske model. Derfor undrer det mig meget, at fødevareministeren og de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet bakker op om forslaget om social konditionalitet i landbrugsreformen. Man kan jo ikke både blæse og have mel i munden. Og vi kan desværre ikke være sikre på, at nye sociale krav ikke fører til en europæisk mindsteløn”.

Asger Christensen tilføjer:

”Forslaget er ikke en del af EU-Kommissionens oprindelige udspil. Det skal det heller ikke være, hvis det står til mig. Det må være op til medlemslandene at sætte rammerne for arbejdsmarkedspolitikken i egne lande”.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.