Helt godnat at ville ødelægge landbruget

Ny forskning fastslår sort på hvidt, at vi skal bevare en stor fødevareproduktion i Danmark

Mark med traktor 2

Af Asger Christensen, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre

Nu må udskamningen af landbruget stoppe.

Ny forskning fastslår sort på hvidt, at vi skal bevare fødevareproduktionen i Danmark. For danske fødevarer er i verdensklasse. Det må afføde ændringer i politikken hos Christiansborgs partier.

Grund til stolthed over landbruget

Danske landmænd er nogle af de bedste i verden til at producere klimavenlige fødevarer. Det er jeg stolt af.

Vores arbejde får nu også ros af internationale topforskere i en ny rapport fra World Resources Institute om dansk landbrugs grønne omstilling. For der er fuldt tryk på. Og vi skal blive endnu bedre til at producere fødevarer med lavt klimaaftryk.

På verdensplan vil efterspørgslen på fødevarer nemlig stige markant i fremtiden. Derfor er klimavenlig fødevareproduktion afgørende. Desværre vil de røde partier ødelægge landbruget. Det er jo helt godnat.

Dyrt for både beskæftigelsen og klimaet

For skærer vi i fødevareproduktionen i Danmark, skubber vi blot produktionen til andre lande, hvor CO2-udledningen er langt større. Det vil tilmed sende tusindvis af gode, danske arbejdspladser til lande som Polen og Ukraine. Og klimaudfordringerne vil vokse sig større. Derfor er det vigtigt, at vi får andre lande med på den grønne vogn nu.

Danske landmænd viser vejen. Vores gode, danske løsninger skal udbredes til andre lande. Og vi skal fortsætte udviklingen. Mere natur på markerne og grøn teknologi skal være med til at sikre den grønne omstilling af landbruget. Særligt teknologien kan spille en nøglerolle. For eksempel skal vi udvikle teknologien til at opsuge metan i staldene. Netop det kæmper jeg for i Europa-Parlamentet.

Udvikling, ikke afvikling!

For mig er det afgørende, at vi skærer i udledningen af CO2 og metan fremfor produktionen. Det er godt for både klimaet og for Danmark. Vi skal udvikle landbruget og ikke afvikle det, som nogle politikere fejlagtigt påstår. Det håber jeg også, den kommende landbrugsaftale vil afspejle.

Sådan skal vi nå Danmarks og EU’s mål om klimaneutralitet i 2050 – og sikre fremtidens fødevarer.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i landbrugspressen, du kan eksempelvis læse Effektivt Landbrugs netversion via linket HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Du kan læse mere om den nævnte internationale undersøgelse i artiklen HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.