Glem ikke landbrugsjordens potentiale for CO2-lagring

Indehaver af konsulentvirksomhed kalder det at opbygge humus i jorden for et overset perspektiv i kampen for at omstille dansk landbrug

såning-1

”Det vil modsat være kedelig politik at skulle straffe landbruget mere, end det bliver i forvejen. Det kan ikke være vejen frem. Motivér dem, anspor landbruget ved at belønne dem for at gøre det, der er godt for jorden, for jordens mikroliv, for naturen, for klimaet og for kvaliteten af vores fødevarer. Dette er en unik mulighed, som, hvis den bliver gjort rigtigt, vil skabe et bedre Danmark for mange parter i mange generationer frem”.

Sådan lyder det fra Jasper Fundal Månsson, indehaver af konsulentvirksomheden Anabasis Aps.

Han skriver på Ingeniørens hjemmeside om det enorme potentiale, der ligger i kulstofopbygning i jorden. Et emne, der ifølge Jasper Fundal Månsson bør være øverst på dagsordenen i debatten om landbrugets problemstillinger – og ikke mindst kampen for at omstille dansk landbrug til en bæredygtig fremtid. Noget, som også Bæredygtigt Landbrug flere gange har slået på i den offentlige debat: At politikere og meningsdannere skal huske såvel plusserne som minusserne i landmandens klimaregnskab.

Du kan læse hele indlægget på Ingeniørens hjemmeside via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Glem ikke landbrugsjordens potentiale for CO2-lagring”

  1. Torben+Lindholst

    “gøre det, der er godt for jorden, for jordens mikroliv”
    Gøres det ved at belaste jorden med planteværn i form af nervegift?
    Hvad mener du?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.