Danmark bør producere flere landbrugsvarer, ikke færre!

Konklusion fra international klimarapport vil formentlig komme bag på mange fjender af dansk landbrug

køer-i-stald

Vi bør producere færre fødevarer for at afhjælpe klimakrisen, lyder det igen og igen fra venstrefløjen – selv om bl.a. Bæredygtigt Landbrug i årevis har advaret mod dermed at presse landbrugsproduktionen til lande med et meget større klimaaftryk.

Nu lyder en af pointerne fra den amerikanske tænketank World Resources Institutes nye klimarapport, at det vil gøre mere skade end gavn for det globale klima, hvis dansk landbrug skærer ned på en relativt klimavenlig produktion af eksempelvis mælk og kød. Det skriver Landbrugsavisen.

Færre grise og køer er således ikke – konkluderer rapporten – løsningen på dansk landbrugs udledning af klimagasser, tværtimod skal et klimaeffektivt dansk landbrug satse på at fastholde og effektivisere en stor produktion. Dansk landbrug bør endog øge produktionen, lyder det.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER, mens også Maskinbladet har en vinkel på rapporten HER og Effektivt Landbrug en omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.