Bombe i forhandlinger: Venstre forlanger ”second opinion” af kvælstoftal

Hvis det tidligere regeringsparti skal være en del af en bred aftale på landbrugsområdet, skal Aarhus Universitets måltal vurderes eksternt

christiansborg-i-fuld-figur1000

Venstre og partiets topforhandler Troels Lund Poulsen har ikke megen tiltro til beregninger fra Aarhus Universitet – der taler om at justere måltallet for kvælstofudledningen til det danske vandmiljø fra 36.600 til samlet 38.000 tons.

”Det beviser jo endnu engang, at der er brug for en second opinion. Der har været mange forskellige tal her i løbet af det sidste halve år; først var det 44.000 tons, der var baseline, så var det 36.600 tons – og nu er det 38.000 tons. Ingen ved noget om, hvad tallet er, og det er alt efter, hvem man spørger, hvilket tal man får, så vi er der, at det ikke giver nogen mening at lægge sig fast på et konkret tal, før vi har en second opinion”, siger Troels Lund Poulsen til Maskinbladet.

”Der kan jo ikke komme et bredt forlig, hvis man ikke vil lave en second opinion – det kan der simpelthen ikke”, tilføjer Venstres topforhandler.

Du kan læse mere i Maskinbladets artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.