Se tv-indslaget: Bæredygtigt Landbrug protesterer mod Miljøstyrelsens målinger

TV2 Nord satte tirsdag aften fokus på offentlige kontrollanters omdiskuterede vandprøver i Vendsyssel

formand-flemming-fuglede

Spildevands-forurening kan i sidste ende gå ud over danske landmænd som følge af bl.a. krav om kvælstof-reduktioner. Det sker, fordi Miljøstyrelsen i sine vandprøver fokuserer ensidigt på den næring, man mener stammer fra landbruget – selv om EU’s vandrammedirektiv kræver, at man også måler for andre stoffer.

Sådan lyder kritikken fra Bæredygtigt Landbrug.

Foreningens formand Flemming Fuglede Jørgensen og chefjurist Nikolaj Schulz troppede derfor op, da landmand – og BL-medlem – Michael Vestergaard tirsdag formiddag havde besøg af Miljøstyrelsens folk, som ville tage prøver af et lokalt vandløb i Vendsyssel. Også politiet var tilkaldt i forbindelse med vandprøverne – der blev foretaget under protest, men dog helt uden nogen form for dramatik.

TV2 Nord bragte et indslag fra begivenheden, du kan se den regionale tv-stations dækning via linket HER.

Og i artiklen HER kan du læse mere om sagen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen