Minksagen: Mette Frederiksen slipper for rigsretssag – indtil videre

Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance stemte torsdag for en rigsretssag – mens de røde partier afventer granskningskommissionen

mette-1

Der bliver ikke lige med det første startet en rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen (S) som følge af den ulovlige minkaflivnings-instruks.

De fem borgerlige partier – Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige samt Liberal Alliance – stemte torsdag eftermiddag for en rigsretssag, da et borgerforslag ved navn ”Mette Frederiksen for en rigsretssag nu” blev behandlet i folketingssalen.

Et flertal bestående af Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre stemte imod. En samlet rød front vil således afvente den såkaldte gransknings-kommission, der er ved at undersøge den ulovlige ordre – og desuden skal forsøge at placere et ansvar hos en eller flere af ministrene.

Hos Socialdemokratiet er man oprørt over, at Venstre tilsyneladende ikke vil afvente gransknings-kommissionens arbejde.

Du kan læse mere om sagen i artiklen på Indblik.net HER, i Landbrugsavisens omtaler HER og HER samt på Maskinbladets hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Minksagen: Mette Frederiksen slipper for rigsretssag – indtil videre”

  1. Selvfølgelig skal Mette Frederiksen og Nick Hækkerup for en rigsret. Da man har hørt om regeringens koordinations udvalg med statsministeren for bordenden og de øvrige topfolk fra regeringen, sidder i dette. Jeg ergodt klar over at de Røde lejesvende vil holde hånden under denne regering ellers har de jo intet at holde sig til. Dette vil gøre den Røde side fuldstændig utroværdig hvis de freder regeringen.I så vigtige sag som denne, kan der ikke være nogen som helst tvivl om at den øverste chef, nemlig statsministeren er blevet mindet om manglende lovhjemmel.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.