Minksagen: Mette Frederiksen slipper for rigsretssag – indtil videre

Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance stemte torsdag for en rigsretssag – mens de røde partier afventer granskningskommissionen

mette-1

Der bliver ikke lige med det første startet en rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen (S) som følge af den ulovlige minkaflivnings-instruks.

De fem borgerlige partier – Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige samt Liberal Alliance – stemte torsdag eftermiddag for en rigsretssag, da et borgerforslag ved navn ”Mette Frederiksen for en rigsretssag nu” blev behandlet i folketingssalen.

Et flertal bestående af Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Radikale Venstre stemte imod. En samlet rød front vil således afvente den såkaldte gransknings-kommission, der er ved at undersøge den ulovlige ordre – og desuden skal forsøge at placere et ansvar hos en eller flere af ministrene.

Hos Socialdemokratiet er man oprørt over, at Venstre tilsyneladende ikke vil afvente gransknings-kommissionens arbejde.

Du kan læse mere om sagen i artiklen på Indblik.net HER, i Landbrugsavisens omtaler HER og HER samt på Maskinbladets hjemmeside HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen