Minister indskærper spildevandskrav til kommuner

Der skal være udledningstilladelser til alle udledninger af spildevand, lyder det i hyrdebrev fra miljøminister Lea Wermelin

spildevand

Bæredygtigt Landbrugs pres på myndighederne i forbindelse med den omsiggribende spildevandsskandale ser ikke ud til at have været forgæves.

Miljøminister Lea Wermelin (S) indskærper således ifølge Maskinbladet i et aktuelt hyrdebrev til landets kommuner, at der til enhver tid skal være en eksisterende udledningstilladelse til alle udledninger af spildevand.

Landmand Knud Jeppesen, der også er æresmedlem af Bæredygtigt Landbrug, har været bannerfører i kampen for retfærdighed på området – ikke mindst fordi danske landmænd bebrejdes for kommunernes udledninger. Han er glad for indskærpelsen fra ministeren – men siger også, at han forventer endnu et skridt fra Lea Wermelin: At der generelt bliver strammet på kravene til håndtering af spildevand.

”De krav må man jo nu forvente, at miljøministeren vil få strammet op, så der kommer færre næringsstoffer ud i vandmiljøet”, siger Knud Jeppesen.

Du kan læse mere om Maskinbladets dækning af sagen i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Minister indskærper spildevandskrav til kommuner”

  1. Et er udledningstilladelser, men hvis jeg var miljøminister, måtte det være et ufravigeligt krav, at alle udledninger blev målt, så man vidste hvad det endte i å, fjord og hav.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.