”Man vælger et referenceniveau, der aldrig har eksisteret!”

Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen forklarer i Maskinbladet om balladen vedrørende flytningen af år 1900 som referencepunkt

Jørgen Evald Jensen i mark

Kampen om datagrundlaget for vandplanerne er blevet intensiveret, efter at en gruppe forskere på Aarhus Universitet har fået trykt en videnskabelig artikel i et internationalt tidsskrift. Forskerne mener, at år 1900-rapporten bør fylde mere i forbindelse med måltallene i de kommende vandplaner.

Maskinbladet beskriver i en grundig artikel problematikken omkring flytningen af år 1900 som referencepunkt. Her giver Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen sit besyv med.

Jørgen Evald Jensen har således i møderne i Blåt Fremdriftsforum og referencegruppen forsøgt at få afvisningen af data fra år 1900 diskuteret, men umiddelbart uden at en god løsning er kommet inden for sigtdybde.

”Jeg har været stik-hamrende tosset og bedt dem om at beregne en målbelastning med referenceniveauet i år 1900 for kvælstof. Men det vil de ikke. Og det vil de selvfølgelig ikke, fordi så kommer du måske frem til et måltal, der hedder 50.000 tons, og det vil de simpelthen ikke have”, forklarer han.

”Man vælger et referenceniveau, der aldrig har eksisteret. Man har aldrig påvist, at der nogensinde har eksisteret en situation, hvor der har været ålegræs samtidig med et referenceniveau på kvælstof som det, man anvender. Det er en teoretisk betragtning, det er et utopisk scenarie, som aldrig har eksisteret – og som heller aldrig kommer til at eksistere”, lyder det fra Jørgen Evald Jensen.

Du kan læse mere i Maskinbladets artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.