Kød- og mejeriproduktion rammes hårdt af CO2-afgift

Produktionen af slagtesvin vil falde med 23 procent og kvægproduktionen med 37 procent, viser beregninger sendt til Folketinget

køer-i-stald

Den danske fødevareproduktion vil opleve en nedgang på 22 procent frem til år 2030, hvis man indfører en drivhusgas-afgift som foreslået af De Økonomiske Råd.

Det skriver Landbrugsavisen, der henviser til beregninger sendt til Folketingets miljø- og fødevareudvalg.

Produktionen af slagtesvin vil falde med 23 procent og kvægproduktionen med hele 37 procent. Især kød- og mejeriproduktionen vil blive hårdt ramt af en nedgang i produktionen.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen