Endnu engang bevist: Danske mælkeproducenter er blandt verdens mest klimavenlige

”Vi er meget stolte af, hvor langt vi er kommet, men vi er fast besluttet på at komme endnu længere”, lyder det fra Arla Foods

dannebrog

Vi vidste det jo godt i forvejen, men det er rart at kunne få det bekræftet på ny: Danske landmænd kan prale af at være de mest klimavenlige i verden!

Tidligere har internationale undersøgelser som denne omtalt i Landbrugsavisen dokumenteret, hvordan især svine- og mælkeproducenter med dansk matrikel udleder mindre CO2 end deres konkurrenter og kolleger i udlandet.

Nu fortæller et datasæt fra Arla den samme historie: Arlas andelshavere er således blandt de mest klimaeffektive mælkeproducenter på kloden med gennemsnitligt 1,15 kg CO2e per kilo mælk, inklusive lavbundsjorde.

”Vi er meget stolte af, hvor langt vi er kommet, men vi er fast besluttet på at komme endnu længere. For os er tallet ikke et endeligt resultat, det er et udgangspunkt for forbedringer. Klimatjek er et værktøj, der skal udstikke retningen, udbygge vores viden og måle vores fremskridt på en gennemsigtig måde”, siger Jan Toft Nørgaard, som er bestyrelsesformand i Arla Foods.

Udlandet roser ofte dansk landbrug for at være klimavenligt, desværre er det begrænset med komplimenterne i den hjemlige andedam – dét kan du læse mere om i et læserbrev skrevet af et Bæredygtigt Landbrug-medlem HER.

Du kan blive klogere på Arlas klimatjek i artiklen HER samt i Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen