Borgerlige partier nægter at presse landbrugs-arbejdspladser ud af landet

”Fuldstændig vanvittigt”, lyder det fra Venstre om kvælstofkrav i regeringens udspil – der også mødes med kritik fra andre blå partier

troels_lund_poulsen

”Jeg tænker, det er fuldstændig vanvittigt, og det kommer til at have store økonomiske konsekvenser for landmændene. Samtidig har man heller ikke afsat penge til at kompensere de ramte landmænd. Jeg ser det slet ikke som muligt, og det er ikke noget, vi kommer til at acceptere, for det kommer jo til at koste tusindvis af arbejdspladser i landbruget!”

Sådan lyder én af meldingerne – fra Venstres topforhandler Troels Lund Poulsen – ovenpå regeringens udspil til en grøn omstilling af dansk landbrug. Det er især krav om at reducere kvælstofudledningen via fortrinsvis efterafgrøder, som Troels Lund Poulsen henviser til med sin udtalelse, som du kan læse mere om i Landbrugsavisens omtale HER.

DF: Ingen har fordel af et svækket landbrug

Også Dansk Folkepartis Lise Bech nægter at medvirke til en aftale, der stækker, svækker eller ligefrem ødelægger dansk landbrug:

”Regeringen lægger i sit nye landbrugsudspil op til drastiske forandringer for det danske landbrug. Forandring, der kan betyde, at danske arbejdspladser og følgeerhverv flytter til udlandet, hvor dyrevelfærden og klimaaftrykket ikke lever op til den standard, som det danske landbrug har sat. Hvad i alverden skulle det dog gavne Danmark at svække landbruget, som er det, regeringens udspil har sat sig for øje? Svaret er, at det vil det ikke. I Dansk Folkeparti vil vi i de kommende landbrugsforhandlinger derfor kæmpe for, at dansk landbrug kan fortsætte med ordentlige rammevilkår, som er til gavn for landbruget såvel som eksporten. Vi vil et landbrug i balance med både konventionelt og økologisk landbrug og dyrevelfærd. Vi vil et Danmark i balance”, skriver Lise Bech i en kommentar – som du kan læse på Maskinbladets hjemmeside HER.

Nye Borgerlige: Rød aftale, nej tak!

Nye Borgerliges partiformand Pernille Vermund bekymrer sig ligeledes om kvælstof-tiltagene i regeringsudspillet – og fastslår i en kommentar sendt direkte til Bæredygtigt Landbrug, at de borgerlige partier bør stå sammen for at undgå en rød aftale. Du kan se partilederens kommentar HER.

Også formanden for Landdistrikternes Fællesråd pointerer betydningen af landbrugets mange og betydningsfulde arbejdspladser udenfor de store byer – dét kan du læse mere om HER.

Læs desuden om BL’s holdning

Bæredygtigt Landbrug har for længst protesteret mod regeringens feel good-politik, der præger det nylige udspil. BL’s faglige direktør Jørgen Evald Jensen uddyber foreningens holdning i Maskinbladets artikel HER – hvor direktøren bl.a. efterlyser faglighed og anvisninger til, hvordan de ambitiøse mål i landbrugsudspillet skal opnås. Du kan også læse Bæredygtigt Landbrugs pressemeddelelse om sagen herunder.

Regeringsudspil: Bæredygtigt Landbrug forlanger konsekvens-beregninger

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.