Minkmutationen har aldrig været farlig for mennesker

Centralt dokument udstiller ulovlig aflivningsinstruks – men Sundhedsministeriet tilbageholder dokumentet for Folketinget

minkgaard-high-res

Mens danske minkavlere blev bedt om at aflive alle mink, lå Sundhedsministeriet ifølge sagsakter inde med et dokument, hvis indhold viser, at minkmutationerne ikke var farlige. De seneste to uger har De Radikale flere gange forsøgt at få adgang til dokumentet. Sundhedsministeriet vil imidlertid ikke udlevere det.

Sådan skriver avisen Berlingske.

Under hele minkaflivningen i senefteråret 2020 har Sundhedsministeriet ifølge avisen ligget inde med et dokument, hvis indhold kan dokumentere, at minkmutationerne herhjemme aldrig har været farlig for mennesker. Men selv fire måneder efter aflivningen af minkene nægter Sundhedsministeriet fortsat at udlevere det pågældende dokument til Folketinget og offentligheden.

Alene de seneste to uger har De Radikale tre gange forsøgt at få adgang til det omtalte dokument. Men uden held, oplyser partiets sundhedsordfører, Stinus Lindgreen.

”Det forstår jeg simpelthen ikke”, siger han.

Berlingskes dækning har vist, at myndighederne og regeringens kerneargument for i efteråret 2020 at aflive alle mink i Danmark – at cluster 5 kunne medføre en global vaccinetrussel – byggede på få og højst usikre forskningsforsøg, og at konklusionen var forkert.

Du kan – hvis du abonnerer på Berlingske – læse mere om den nyeste udvikling i sagen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen