Minister svarer ikke på spørgsmål om pesticidudregning

En artikel på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside om pesticider i drikkevand har resulteret i et ”ikke-svar” fra miljøminister Lea Wermelin til Dansk Folkepartis Lise Bech

marksprøjte-nat-foto-hardi.dk

Der kom ikke et reelt svar på en forespørgsel til miljøminister Lea Wermelin (S) vedrørende Bæredygtigt Landbrugs hjemmesideartikel om pesticider i drikkevand. Artiklen viste, at mængden af pesticider i danskernes daglige drikkevand svarer til nogle få milliliter alkohol til deling mellem 5,8 mio. mennesker.

Miljøministeren forholder sig ikke til sammenligningen til alkohol, som i øvrigt tidligere også er lavet af forskere på Københavns Universitet i forhold til det samlede indtag gennem kosten.

”Det er jo politisk set svært for hende at sige, at Bæredygtigt Landbrug har ret i sin udregning. Det er for at slippe for at forholde sig til det, at hun svarer på den måde, som hun gør”, siger Lise Bech fra Dansk Folkeparti.

Vil hverken be- eller afkræfte

Det var Lise Bech, som stillede spørgsmål til miljøminister Lea Wermelin på baggrund af artiklen fra Bæredygtigt Landbrug.

Lea Wermelin skriver i svaret, at hun ikke mener, at det giver mening at foretage en sammenligning. Så hun vil hverken be- eller afkræfte den. I stedet kommer ministeren med vage formuleringer om, at ”det danske drikkevand er noget af verdens bedste”.

Miljøstyrelsen kunne have verificeret tallene

Lise Bech er enig i, at Danmark har noget af det bedste drikkevand i verden, men hun er alligevel ikke tilfreds med ministerens kommentarer.

DF’eren siger, at hun er sikker på, at hvis Lea Wermelin havde bedt Miljøstyrelsen om at lave en tilsvarende udregning, så var styrelsen kommet til den samme konklusion.

”Hun forholder sig ikke til, at der ikke er pesticider i drikkevandet, der er farlige. Det er et ikke-svar”, siger Lise Bech om ministerens svar.

Betegnelsen et ”ikke-svar” dækker over, når politikere ikke forholder sig til det, der bliver spurgt om.

Udregninger er korrekte

Direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, er enig i Lise Bechs betragtninger:

”Det er tydeligt, at ministeren svarer udenom. Det er naturligvis, fordi hun ved, at vores udregninger er korrekte”, siger Hans Aarestrup.

Du kan læse det omtalte ministersvar HER samt artiklen fra hjemmesiden via linket HER.

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen