Minister nægter at presse svineproduktionen ud af Danmark

Igen kommer den socialdemokratiske regering med garantier forud for det kommende klima- og miljøudspil vedrørende landbrug

grise1000px

Det bliver ikke muligt at kræve en 70 procents reduktion af klimagasser fra danske landmænd.

Sådan lyder det fra landbrugs-, fødevare- og fiskeriminister Rasmus Prehn (S) forud for det landbrugsudspil om såvel klima som miljø, der fremlægges engang efter påske. Dermed gentager regeringen meldingerne om, at hverken fødevarevirksomheder eller landmænd må lukke som følge af massive reduktionskrav i klimaets hellige navn.

”Vores tekniske gennemgange har vist, at vi på nuværende tidspunkt ikke har muligheder for at reducere med 70 procent. Vi kan måske komme op på 30 procent eller 50 procent på en god dag. Vi skal have så meget turbo på den grønne omstilling som muligt, men vi skal ikke presse svinebruget ud af Danmark. Det vil jeg ikke være med til”, siger Rasmus Prehn til dagbladet Politiken.

Du kan læse Politikens artikel HER samt Landbrugsavisens vinkel på sagen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.