”Det er jo en fantastisk udvikling, der er sket på få år. Det kan vi alle sammen glæde os over”.
Sådan skriver svineproducent Thomas Jensen fra Tarm i et debatindlæg om landbrugets klimapåvirkning i Avisen Danmark – fællessektionen for dagbladene i mediekoncernen Jysk Fynske Medier.
Her understreger den vestjyske landmand, at danske landbrugsprodukter er et plus for klimaet:
”Jeg tror, de færreste er klar over, at der sker en langt større opbygning af CO2 i landbrugsjord end i for eksempel skov. Det skyldes for eksempel, at majs står meget tæt og sammenlagt vokser cirka 25 meter på 10 år. Modsat står planterne meget spredt i en skov og vokser kun cirka 7 meter på 10 år. Desværre tæller embedsmændene kun CO2 med, når det optages i skov, men ikke når det optages i korn, majs og græs. Det er mærkeligt”, skriver Thomas Jensen.
Du kan læse hele hans læserbrev via linket HER.
Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk