Ellemann langer ud efter regeringens landbrugspolitik

Venstre kommer ikke til at medvirke i en aftale, der regulerer landbruget ihjel, lyder det fra den tidligere miljø- og fødevareminister

11. april 2019. Miljøministerbesøg i Fussingø Skovdistrikt, hvor der blev fortalt om, at der er afsat 17 mio til rewilding på over 500 hektar af statens arealer.

Jakob Ellemann-Jensen var mildest talt ikke selv nogen populær miljø- og fødevareminister i landbrugskredse. Men ifølge Venstres nuværende formand er landbrugspolitikken noget mere kritisabel under den siddende socialdemokratiske regering.

”Regeringens tilgang til landbruget, siden de overtog, har ikke givet mig ro i maven om, hvad det er, der venter”, sagde han ifølge Landbrugsavisen på et virtuelt møde tirsdag aften med LandboSyds medlemmer.

Dermed satte han nogle ord på de forestående miljø- og klimaforhandlinger på Christiansborg – og med de kritiske bemærkninger henviste han bl.a. til det øgede efterafgrødekrav, dyrkningsforbud på paragraf 3-arealer og hele minkskandalen.

”Det bliver fuldstændig afgørende for dansk landbrug, det her. Venstre kommer ikke til at medvirke i en aftale, der regulerer landbruget ihjel, eller gør områder ved flere af landets fjorde til nationalparker eller frilandsmuseer”, lød det fra Jakob Ellemann-Jensen.

Du kan læse hele Landbrugsavisens artikel via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen