Danske landmænd er ansvarlige – salg og forbrug af sprøjtemidler falder

Der er tale om det næstlaveste forbrug af pesticider nogensinde i Danmark, viser tal fra Miljøstyrelsen

marksprøjte-fra-siden-foto-hardi.dk

Salget falder, og forbruget er lavt.

Dét er hovedkonklusionen i en ny statistik om pesticider i dansk landbrug. Bekæmpelsesmiddel-statistikken viser et fald i salget af de såkaldte sprøjtemidler – og at forbruget er det næstlaveste nogensinde. Dermed lever danske landmænd i dén grad op til det ansvarlige motto om, at de bruger ”så lidt som muligt men så meget som nødvendigt”.

Fra miljøminister Lea Wermelin (S) lyder det om den netop offentliggjorte statistik, at de nye tal vedrørende salg og anvendelse af sprøjtemidler vil indgå i en ny pesticidstrategi. En hel del landmænd vil nok håbe, at de nye tal dermed også har sendt et signal til politikerne om, at landbruget agerer ansvarligt – og altså derfor heller ikke på dette område bør udsættes for yderligere restriktioner.

Danmark hører i forvejen til de lande, hvor landmænd har et internationalt set meget lavt forbrug af pesticider – og det samme gælder i øvrigt forbruget af bl.a. gødning og antibiotika.

Du kan læse mere om sagen i Landbrugsavisens omtale HER samt i Effektivt Landbrugs artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen