Blå politikere: Er der samme krav til dyrevelfærd på statens arealer som til landmænd?

Den borgerlige blok i Folketinget forlanger svar fra både miljøministeren og fødevareministeren om statsligt dyrplageri på Djursland

Demonstration i Aarhus med Lise Bech 2

Både miljøminister Lea Wermelin og fødevareminister Rasmus Prehn skal nu besvare samråds- og udvalgsspørgsmål om det statslige dyrplageri i Mols Bjerge – hvor kreaturer døde af sult.

”Hvad er ministrenes holdning til balancen mellem naturpleje og f.eks. rewilding og varetagelse af dyrevelfærd? Og hvordan vil ministrene sikre samme krav til dyrevelfærd på statens arealer, som der i øvrigt stilles til landmænd og andre, der holder dyr?”, lyder det bl.a. i et af samrådsspørgsmålene.

Det er Venstre-folkene Jacob Jensen og Erling Bonnesen, DF’erne René Christensen og Lise Bech, den konservative Per Larsen, Nye Borgerliges Peter Seier Christensen samt Liberal Alliances Henrik Dahl, som står bag spørgsmålene til de socialdemokratiske ministre.

Du kan se mere i Maskinbladets omtale HER.

Naturstyrelsen og miljøministeren har netop kommenteret skandalen fra Djursland, hvilket du kan læse mere om i Landbrugsavisens artikler HER og HER.

Bæredygtigt Landbrug var de første til at reagere på det statslige dyrplageri – læs mere i pressemeddelelsen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen