Afsløringer fortsætter: Kommuner indberetter overløb som rent regnvand

TV Syd fortalte torsdag aften yderligere om ”kloak-kludderet” i de 14 syd- og sønderjyske kommuner

urenset-spildevand

Bæredygtigt Landbrugs aktindsigter ligger til grund for den igangværende serie om kommunale spildevands-forureninger på den regionale tv-station TV Syd.

Torsdag aften fortsatte afsløringerne – denne gang med oplysningen om, at bl.a. Aabenraa Kommune fejlagtigt og ulovligt indberetter overløbsvand (der altså indeholder kloakvand), som om det er rent regnvand. Man udleder således betydeligt mere organisk stof til naturen og vandmiljøet, end man har oplyst til Miljøstyrelsen.

Usande oplysninger ligger til grund for lovgivning

Miljømyndigheder og -politikere laver således vandmiljøplaner på baggrund af decideret usande oplysninger – som det tydeligvis fremgik af udsendelsen, hvor Aabenraas borgmester Thomas Andresen fik lov at svare for sig.

I forbindelse med TV Syds afsløringer – der fortsætter i de kommende dage, bl.a. med et interview med Bæredygtigt Landbrugs æresmedlem Knud Jeppesen fra Jelling – er det kommet frem, at lokalpolitikere i det syd- og sønderjyske område føler sig holdt for nar.

LA-politiker er rystet

Martin Boye, som er valgt til byrådet i Vejen Kommune for Liberal Alliance, udtrykker sin harme over, at han er blevet misinformeret af kommunens embedsmænd. Dét gik op for ham, da han så TV Syds første indslag i spildevandsserien onsdag aften.

”Jeg er mildest talt rystet over at finde ud af, at de svar, jeg bad om for halvandet år siden, har været tilgængelige hele tiden. Desuden at jeg er blevet oplyst, at alt var indberettet, som det skulle… Jeg ønskede ikke, at kommunen stillede krav til landmændene, som kommunen ikke selv levede op til. Både af hensyn til miljøet, erhvervslivet, landmændene og ikke mindst ordentligheden. Jeg har som folkevalgt krav på – og er dybt afhængig af – at få sandfærdige svar fra forvaltningen, før jeg kan rejse en sag politisk”, lyder det fra Martin Boye.

Du kan se mere om den nyeste udvikling i sagen om ”kloak-kludderet” via artiklen HER, i nyhedsudsendelsen HER eller i tv-indslaget HER. Og HER er artiklen om det første indslag i TV Syds spildevandsserie.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.