Minkavlen kunne have været reddet, hvis fagkundskaben var taget med på råd

Minkforløbet har ifølge professor og dyrlæge lært os, hvordan man i hvert fald ikke fremover skal håndtere en krise…

Demonstration med minkakvler Jan Ulrich

Både professor Lars E. Larsen samt dyrlægeforeningens formand Hanne Knude Palshof langer ud efter det tydeligvis manglende faglige grundlag bag beslutningen om at aflive samtlige danske mink.

Det sker i Dansk Veterinærtidsskrifts februar-nummer.

”En stor del af risikovurderingen var baseret på formodninger. Jeg mener, at vi sandsynligvis godt kunne have reddet minkavlen i Danmark og stadigvæk have taget hånd om smitterisikoen for mennesker”, lyder det fra dyrlægen.

”Det er tydeligt, at hverken erhvervet eller veterinærerne var nok inddraget i processen. De to parter var vel de nærmeste til at sige noget fornuftigt om, hvad der var praktisk muligt, og hvilken reel risiko man løb”, siger professoren.

Du kan læse historien på veterinærtidsskriftets egen hjemmeside HER, ligesom du kan læse et mindre referat af artiklen via Maskinbladets omtale af sagen HER.

Fotoet, der illustrerer denne artikel, er af den nu tidligere minkavler – og medlem af Bæredygtigt Landbrug – Jan Ulrich, som var en af talerne ved den store traktor-demonstration i Aarhus i november. Du kan herunder læse mere om den redningsplan for dansk minkavl, som bl.a. Jan Ulrich forgæves foreslog i efteråret.

Minkavlere foreslår redningsplan

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top