Minister: Nej, vi skal ikke gøre livet surt for animalsk produktion i Danmark

Fødevareminister Rasmus Prehn lagde på torsdagens samråd afstand til løsgængers fjendtlige holdning til dansk husdyrproduktion

Rasmus Prehn 2 - foto Steen Brogaard

Ikke alle danskere – heller ikke politikere – sætter en ære i at forsvare den verdensberømte danske husdyrproduktion, der løbende sørger for såvel arbejdspladser i såvel som indtjening til fædrelandet.

Dét måtte deltagerne og tilhørerne sande, da en af Folketingets efterhånden utallige løsgængere, Susanne Zimmer, torsdag på et samråd fik lov til at lufte sin fjendtlige holdning til dansk landbrug ved at spørge, hvordan man kan sætte skub på den plantebaserede fødevareproduktion ved at gøre forholdene ringere for den animalske produktion. Og den tidligere Alternativet-politiker fik et lige-ud-af-posen-svar fra fødevareminister Rasmus Prehn (S):

”At Susanne Zimmer får sagt, at vi skal gøre livet surt for dem med animalsk produktion, det bryder jeg mig ikke så meget om. Vi ved, at der er en lækageeffekt (udledning flytter til udlandet, red.), og vi skal passe meget på med at flytte gode danske arbejdspladser ud af landet”, svarede han ifølge Landbrugsavisens referat af mødet.

”Jeg er helt enig i, at vi skal sætte turbo på den plantebaserede produktion, så vi er klar, når efterspørgslen kommer. Men hvis vi begynder at gøre livet rigtig surt og voksenmobber dem, der har svineproduktion, så risikerer vi, at flere slagterimedarbejdere mister deres job, og det vil jeg ikke være med til”, tilføjede ministeren bl.a.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale af samrådet HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen