Godt klimanyt fra regeringen 

Det er et positivt tegn, at fødevareministeren har lyttet til protesterne fra efterårets demonstrationer – skriver Bæredygtigt Landbrugs næstformand 

bygmark i august 19 (1)

Kommentar af Peter Kiær, næstformand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev 

Fødevareminister Rasmus Prehn meldte mandag den 1. februar, at han ikke vil offentliggøre en fix og færdig klima-plan – en plan der ellers allerede lå i skuffen, da Prehn tiltrådte sit ministerium. 

I stedet vil ministeren gå i dialog med de andre partier, landbrugets organisationer samt andre interesseorganisationer om fremtidens klima- og landbrugspolitikMinisteren ser gerne en ny plan, der har tilslutning fra mange af Folketingets partier – efter en åben dialog med bl.a. landbruget. 

Bæredygtigt Landbrug tager godt imod denne nye dialogsøgende linje og vil deltage aktivt i de møder, der kommer – ligesom vi vil melde konstruktivt ind med forslag. Møderne begynder allerede onsdag den 3. februar – altså i morgen – som et onlinemøde, hvor Bæredygtigt Landbrug vil deltage. 

Der er helt nødvendigt at gå i dialog med det praktiske landbrug om et godt klimaudspil. Udviklingen går så uendeligt hurtigtog ny viden fremkommer hele tiden, ligesom ny viden genereres ude på de enkelte landbrug. Al den viden skal selvfølgelig udnyttes, selvom vi er klar over, at der er tale om en bunden opgave. Regeringen vil jo nå sit 70%-reduktionsmål. Det kommer til at kræve meget af erhvervet – men med en konstruktiv tilgang kan klima, miljø, natur og produktion komme til at gå hånd i hånd til glæde for alle parter. 

Bæredygtigt Landbrug er glade for, at vi var med til at demonstrere i november måned – det var nemlig et råb om at blive hørt. Minister Prehn hørte os dengang, og sagde, at han ville lytteDet siger han stadig. Det tager vi hatten af for – og håber, han vil handle – også efter faglige input fra landbrugserhvervet. 

Bæredygtigt Landbrug har meget at fortælle om en ny og konstruktiv klima og landbrugspolitik – det glæder vi os til.  

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.