Evald: Beregninger er fup og svindel

Det er ifølge Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør under al kritik, at man ikke tager retentionen fra arealerne med, når man beregner kvælstofeffekten af vådområder

Jørgen Evald Jensen - tæt

Hvorfor bliver den retention, som der er fra arealerne i forvejen, ikke indregnet, når man beregner kvælstofeffekten af vådområdeprojekterne?

Dét spørgsmål stiller Bæredygtigt Landbrug til Miljøstyrelsen – med udgangspunkt i Ryå-projektet, hvor nye beregninger viser, at kvælstofeffekten bliver overvurderet.

”Du får jo en helt anden effekt af projektet, når du bruger de rigtige tal. Det er jo fup og svindel. Det er jo helt absurd, at man ikke bruger den nyeste viden, som man har, når man laver sådan nogle ting. Det må have nogle andre årsager, end at man vil tilgodese miljøet. Om nogle år, når alle de her vådområder er etableret, så kommer man jo til at gå og undre sig over, hvorfor kvælstofudledningen ikke falder, som man havde forventet”, siger Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen til Effektivt Landbrug.

Du kan læse hele artiklen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.